De dood en de gladiolen

In het voetspoor van FC Emmen in de eredivisie
Auteur: Peter Middendorp | Uitgever: Prometheus

19,99

In het seizoen 2018-2019 speelt FC Emmen als eerste Drentse voetbalclub ooit in de Eredivisie. Omringd door schreeuwende supporters en met een mix van schaamte en trots voor zijn club schrijft Peter Middendorp elke week een column in de Volkskrant met zijn bevindingen van de afgelopen wedstrijd. Is het een eenmalig avontuur? Of zal FC Emmen de angst voor zichzelf weten te overwinnen en het verblijf op het hoogste niveau kunnen verlengen?

Aanvankelijk wordt er nogal lacherig gedaan over de club met de kleinste begroting. Maar als puntje bij puntje bijeen wordt gesprokkeld en zelfs landskampioen PSV op 2-2 wordt gehouden, blijkt dat het kan spoken in de Oude Meerdijk.

Peter Middendorp ziet het gehele seizoen aan met de hem kenmerkende combinatie van zenuwachtige verbazing en diepmenselijk mededogen. De dood en de gladiolen is een schitterend boek over een club en de mensen die die club vormen, voor voetballiefhebbers en voor hen die dat nog niet zijn.

PETER MIDDENDORP (Emmen, 1971) brak in 2014 door met Vertrouwd voordelig (winnaar Groninger Boekenprijs, longlist Libris Literatuur Prijs) en publiceerde in 2018 het bejubelde Jij bent van mij (shortlist BookSpot Literatuurprijs en longlist Libris Literatuur Prijs). Sinds 2012 is Middendorp columnist bij de Volkskrant.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789044640328 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

In het voetspoor van FC Emmen in de eredivisie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

224

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

12-07-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De dood en de gladiolen” te beoordelen