De dochters van de Winterkoningin

Vier prinsessen in ballingschap
Auteur: Nancy Goldstone | Uitgever: Omniboek

32,50

‘De dochters van de Winterkoningin’ van Nancy Goldstone is een prachtig geschiedenisverhaal met een lichte ondertoon over vier prinsessen in ballingschap in Den Haag.

‘De dochters van de Winterkoningin’ van Nancy Goldstone is een geschiedenisverhaal over vier prinsessen in ballingschap. Het sprookjeshuwelijk tussen Elizabeth, de kleindochter van de Schotse koningin Mary Stuart en Frederik van de Palts, de koning van Bohemen, loopt uit op een nachtmerrie als zij na één jaar al verdreven worden. Het kinderrijke gezin gaat in ballingschap in Den Haag bij oom Maurits van Oranje-Nassau, in 2021 precies 400 jaar geleden. De dertien kinderen worden in Leiden opgevoed in de kunsten en wetenschappen. In ‘Dochters van de Winterkoningin’ vertelt Nancy Goldstone op levendige wijze het opzienbarende verhaal van vier van Elizabeth Stuarts dochters: Elizabeth, Lousia, Henrietta Maria en en Sophie, die de loop van de geschiedenis bepaalden.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789401917612 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Vier prinsessen in ballingschap

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

384

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

28-04-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor De dochters van de Winterkoningin

  1. 4 van 5

    Karmijn Lutke Schipholt

    Geweldig boek. Een inkijkje in de Europese geschiedenis van de 17e eeuw. Vooral over de kracht en wijsheid van de nazaten van Mary Queen of Scotts, in het bijzonder de vrouwen. Knap gedaan.


Een beoordeling toevoegen