De dingen die je vergeet

De dingen die je vergeet

Rouwen voor beginners
Auteur: Gijs van der Sanden | Uitgever: Ambo|Anthos
Verwacht

20,99

In De dingen die je vergeet onderzoekt Gijs van der Sanden wat het betekent om te rouwen nadat hij als jonge twintiger allebei zijn ouders onverwachts verloor.

De dingen die je vergeet van Gijs van der Sanden is een boek over rouwen voor beginners.

Gewoon een dertigerscrisis, denkt journalist Gijs van der Sanden als hij met een lichte depressie op de fauteuil van zijn therapeut belandt. Maar zijn klachten blijken algauw een stuk complexer. In zijn behandelplan komt ‘uitgestelde rouw’ te staan.

In De dingen die je vergeet onderzoekt Gijs van der Sanden wat het betekent om te rouwen nadat hij als jonge twintiger allebei zijn ouders onverwachts verloor. Aan de hand van herinneringen, beschouwingen en zelfonderzoek probeert hij antwoorden te vinden op de grote en kleine vragen rondom rouw en verlies. Wie ben je nog als je beide ouders er niet meer zijn? Waarom roept het woord ‘wees’ zoveel aversie in hem op? Waarom is het zo moeilijk om de ander deelgenoot te maken van een verlies? Is rouw ooit klaar? Al schrijvende komt hij steeds dichter bij de kern van zijn gemis.

In glasheldere bewoordingen legt Gijs van der Sanden uit wat er verkeerd is aan de manier waarop we rouw in een door geluk geobsedeerde wereld zijn gaan benaderen: als een verhaal met een begin en een eind. De dingen die je vergeet is zijn persoonlijke zoektocht naar een nieuw narratief.

‘Van der Sanden schrijft met zowel journalistieke als literaire pen; toegankelijk en gestileerd. Het boek leest als een roman.’ – Barbara van Beukering, journalist en auteur van Je kunt het maar één keer doen

Beschikbaarheid: (nog) niet beschikbaar Artikelnummer: 9789026343056 Categorie:

Dit boek is (nog) niet beschikbaar. Laat uw email achter en ontvang bericht zodra het boek leverbaar is:

Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Extra informatie

Subtitel

Rouwen voor beginners

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

14-01-2021

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De dingen die je vergeet” te beoordelen