De Dertigjarige Oorlog

De allereerste wereldoorlog 1618-1648
Auteur: Dick Harrison | Uitgever: Omniboek

29,99

De Dertigjarige Oorlog, die 400 jaar geleden begon, wordt meestal beschreven vanuit een nationaal standpunt. Maar het was in feite de allereerste wereldoorlog, die bijna 12 miljoen slachtoffers maakte. Wat begon als een godsdienstoorlog in een uithoek van Europa mondde uit in een allesverwoestende strijd om de macht. Voor de Republiek der Verenigde Nederlanden was de strijd de voortzetting van de Tachtigjarige Oorlog. Net als andere protestantse staten sloot ze zich aan bij het katholieke Frankrijk. De invasies uit het noorden en zuiden leidden tot het economische verval van Vlaanderen.

Dit is het eerste Nederlandstalige boek over dit thema vanuit Europees perspectief. Dick Harrison heeft in dit boek aandacht voor de huurling, de priester, de non, de schoenmaker, de burgemeester en andere gewone mensen. Daarnaast laat hij zien dat de Dertigjarige Oorlog een pan-Europese oorlog was, en heeft hij oog voor de gevechten in Afrika en Amerika.

Dick Harrison is hoogleraar geschiedenis aan de Universiteit van Lund, Zweden. Hij schrijft artikelen, blogs, romans en non-fictieboeken en maakt tv-documentaires over Europese en Zweedse geschiedenis.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789401911184 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De allereerste wereldoorlog 1618-1648

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

704

Leverbaar

Wordt niet meer herdrukt

Uitgiftedatum

08-05-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Wordt niet meer herdrukt

Druk

6

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Dertigjarige Oorlog” te beoordelen