De dageraad van Holland

De geschiedenis van het graafschap 1100-1300
Auteur: Henk 't Jong | Uitgever: Omniboek

28,99

‘De dageraad van Holland’ van Henk ’t Jong is een geschiedenisboek over de vroegste geschiedenis van het graafschap Holland.

Henk ’t Jong neemt ons in ‘De dageraad van Holland’ mee naar de hoogtijdagen van het ridderschap. In de twaalfde en dertiende eeuw bestond het huidige Nederland uit onder andere vier grote vorstendommen: Brabant, Holland (met Zeeland), Gelre en het bisdom Utrecht. Holland won al snel aan invloed, wat ook in het aangrenzende Vlaanderen en Brabant niet onopgemerkt bleef. Henk ’t Jong beschrijft in ‘De dageraad van Holland’ de hoogte- en dieptepunten van de graven van Holland (hun levens, de familiebanden en de oorlogen binnen en tussen de vorstendommen). Daarnaast komen ook de politiek van het graafschap en de ontwikkelingen op zowel landelijk als stedelijk gebied aan bod, die ervoor zorgden dat Holland uit kon groeien tot een invloedrijk en sterk gewest.

Historiek
Recensie door Jona Lendering

‘[D]it is over de gehele linie gewoon een goed vormgegeven, didactisch goed opgebouwd en vooral boeiend boek dat ik u van harte kan aanbevelen.’ – Jona Lendering over De dageraad van Holland

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789020534863 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De geschiedenis van het graafschap 1100-1300

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

416

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

17-10-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

2

1 beoordeling voor De dageraad van Holland

  1. 5 van 5

    Gerard Mulder

    Een hanbdzaam boek, een plezier om te lezen in de trein terwijl het hollandse landschap aan je voorbijtrekt langs al oude lijnen. Zo veel van wat nog leeft is in deze tijd tot stand gekomen vaak niet zonder eeuwenlang getouwtrek. Deze periode maakt het, meer nog dan de gouden eeuw duidelijk waarom Nederland van buitenaf tot de dag van vandaag als Holland wordt gezien en benoemd. Van leenmannen die de vikingen moesten afschrikken tot Europeese vorsten die binnen de lage landen niemand naast of boven zich dulden. Het is altijd een slecht idee om het verleden op te hemelen en je kunt niet wete nwat er gebeurd zou zijn als, maar tegelijkertijd wordt het bij het bestuderen van de geschiedenis duidelijk dat de daden van enkelen veel verschil maken omdat ze de samenleving tijdens hun leven en de manier waarop over de geschiedenis gedacht wordt langdurig beinvloeden. De vroege geschiedenis van Holland maakt een groter deel uit van ons systeem dan we wellicht willen geloven of kunnen bevatten. Henk ’tJong laat dat mooi zien.


Een beoordeling toevoegen