De correspondent

Auteur: Pieter Waterdrinker | Uitgever: Prometheus

19,99

Pieter Waterdrinker woonde een kwart eeuw lang, tot de Russische invasie in Oekraïne, in Rusland. Vanuit zijn woonplaatsen Moskou en Sint-Petersburg bereisde hij het Russische rijk tot in zijn verste uithoeken.
De correspondent is zijn klassieke boek over zijn Russische bestaan. Waterdrinker schrijft over zijn worsteling tussen journalistiek en literatuur, over zijn Russische schoonfamilie, is voortdurend op reis, mijmert in nachtclubs en bordelen over de onvolkomenheid van de liefde en het menselijk tekort. Voor het eerst vertelt Waterdrinker hoe de Russische geheime dienst op Rhodos een hilarische poging deed hem te werven, terwijl hij in zijn kroniek over de oorlog van 2008 in Georgië een ontnuchterend beeld geeft van de journalistiek.
Maar bovenal heerst in De correspondent Waterdrinkers onnavolgbare stijl. Het is een zinderende literaire autobiografie die uniek is voor ons taalgebied. Dit boek kon door maar één schrijver worden geschreven.

Pieter Waterdrinker (1961) behoort tot de voorhoede van de Nederlandse literatuur. Hij publiceerde grote, internationaal geprezen boeken als Lenins balsem (genomineerd voor de Libris Literatuurprijs), Tsjaikovskistraat 40, De rat van Amsterdam, Biecht aan mijn vrouw en Van huis en haard.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789044654820 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

296

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

11-10-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

13

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De correspondent” te beoordelen