De Confetti Stars

Een Rotterdamse jongen in de jaren 1960-1974
Auteur: Aad 't Hart | Uitgever: Brave New Books

35,10

Tweeluik van de boeken: Ho, Adrie…Ho en Ja, waarom niet?
Adrie wordt geboren in de Ackersdijkstraat in Rotterdam-Noord en verhuist naar Kreekhuizen. De lezer volgt de ontwikkeling van een Rotterdamse jongen van zijn 4e tot 19e jaar, in de jaren 1959 tot 1974. Adrie voetbalt, speelt toneel, gaat naar zwemles, bezoekt familie, judoot, gaat op vakantie, speelt met vriendjes, ontdekt de liefde en gaat naar school. Vlot en beeldend beschreven in hilarische en ontroerende scenes.
De lezer kijkt door de ogen van de ik-persoon die onbevangen zijn best doet. Zijn uiterste best doet om te voldoen aan de toenemende eisen die aan hem worden gesteld. Aad leert dingen die hij niet kan plaatsen in zijn denkraamwerk, zijn eenvoudige leventje.
Het wordt een worsteling, een revolutie… De wereld om hem heen draait door. Op school, op straat en thuis verandert alles radicaal. Hij zoekt steun bij leeftijdgenoten, die echter in hetzelfde schuitje zitten. Dat alles in de hippietijd in Rotterdam.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464351354 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een Rotterdamse jongen in de jaren 1960-1974

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

409

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

07-10-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Ongeveer 5-7 werkdagen

Druk

6

1 beoordeling voor De Confetti Stars

 1. 5 van 5

  Wil Wel

  De Confetti Stars, Aad ’t Hart, oktober 2021

  De twee boeken, Ho, Adrie …Ho en Ja, waarom niet?, in één uitgave onder de titel De Confetti Stars.
  Aad ’t Hart wekt zijn jeugd (van 4-19 jaar) tot leven: als een Tarantino-film. De jaren 1959-1974 in Rotterdam trekken voorbij als de stoet van het Circus Jeroen Bosch. De emancipatie van de jeugd, van de vrouw, van de arbeider, de wederopbouw van Rotterdam… pedagogische ontwikkelingen in het onderwijs, maatschappelijke veranderingen, bouwkundige voortgang. Zelfs de beschreven muzikale evolutie, geïllustreerd met de Spotify playlists, is verweven als in een Perzisch tapijt met het opgroeien van de hoofdpersoon.
  Alle middelen die een schrijver ter beschikking staan, zet Aad ‘t Hart in. Vooral levendige conversaties, een stevig relativeringsvermogen en een flinke dosis zelfspot. De roman bevat kostelijke passages… stuk voor stuk pareltjes.
  Je kunt diepzinnig over De Confetti Stars praten, maar wat ik vooral nog wil benadrukken: je blijft lachen en huilen tegelijk, gierend lachen, diep doorhuilen.
  400 bladzijden, lees je weg in één ruk.


Een beoordeling toevoegen