De canon van Nederland

Onze geschiedenis in 50 thema's
Auteur: Roelof Bouwman | Uitgever: J.M. Meulenhoff

20,99

De vernieuwde canon (2020)

Alles wat je over Nederland moet weten in een notendop, met een voorwoord van Frits van Oostrom

Wat moet elke Nederlander weten van de vaderlandse geschiedenis? In 2006 werd deze vraag beantwoord door de commissie-Van Oostrom, die een lijst van vijftig historische thema’s opstelde. Nu, tien jaar later, wordt in het Arnhemse Openluchtmuseum de permanente tentoonstelling ‘De canon van Nederland’ geopend. Reden om het boek De canon van Nederland in een nieuw jasje te steken.

In het museum maken filmpjes, games en voorwerpen van de vaderlandse historie een multimediaspektakel. Het boek, rijk geïllustreerd en helder qua opzet, sluit daar naadloos op aan. Prominente deskundigen vertellen hoe Nederland zich in de loop der eeuwen heeft ontwikkeld: van de hunebedden tot de euro en van Karel de Grote tot Annie M.G. Schmidt. De canon van Nederland zou bij iedere Nederlander in de kast moeten staan.

Met bijdragen van Marita Mathijsen, Thomas von der Dunk, Ernst van de Wetering, Dorine Hermans, David Barnouw, Remmelt Daalder, Jan Bank, Flip de Kam en vele andere wetenschappers.

De pers over De canon van Nederland

‘Een noodzakelijk boek.’ De Telegraaf

‘Een boeiend, toegankelijk en rijk geïllustreerd boek voor een breed publiek dat de lezer de basale kennis van de geschiedenis van Nederland verschaft.’ NBD Biblion

‘Verzorgd en rijk geïllustreerd boek. Dit boek richt zich op volwassenen, en zal met name docenten en zij die daarvoor studeren goed bevallen.’ Entoen.nu

 

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789029091893 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Onze geschiedenis in 50 thema's

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

232

Leverbaar

In herdruk

Uitgiftedatum

07-05-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Datum verwacht

29-12-2023

Levertijd

In herdruk

Druk

4

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De canon van Nederland” te beoordelen