Tip

De Canon van de Koninklijke Marine

Geschiedenis van de zeemacht
Auteur: Anne Doedens, Matthieu J.M. Borsboom | Uitgever: WalburgPers Algemeen

29,99

In De Canon van de Koninklijke Marine. Geschiedenis van de Zeemacht wordt in vijftig vensters zicht gegeven op de rijke historie van de zeemacht van Nederland. Dit boek gaat niet alleen over zeehelden of zeeslagen, maar laat zien hoe veelomvattend de geschiedenis van de marine is.

De thema’s zijn rijkgeschakeerd en voeren de lezer mee langs geuzen, kapers, slavernij en wapens. De modernisering wordt getoond: hoe men van zeil naar stoom overging en de recente overgang naar het tijdperk van de automatisering. Er wordt ingegaan op de rol van vrouwen, vanaf de zeventiende eeuw tot op de dag van vandaag. De eerste mariniers en moderne acties onder de vlag van de NAVO worden beschreven.

Roemruchte onderdelen van de marine komen aan bod, van het optreden van de mariniers ‘zo wijdt de wereld strekt’, tot de operaties van de vloot, de Kustwacht, de Mijnendienst, de Marine Luchtvaartdienst of de Onderzeedienst. Lijnen worden getrokken vanuit het verleden naar het heden en dwarsverbanden worden verkend: ook zeeschilders komen aan bod, van de Van de Veldes tot hun moderne collega’s.

Dit overzichtswerk toont aan de hand van vijftig gedenkwaardige onderwerpen de geschiedenis van de marine, van 1488 tot nu. De Canon van de Koninklijke Marine staat vol zaken die iedereen, professional of liefhebber, zou willen ontdekken.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462494879 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Geschiedenis van de zeemacht

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

192

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

15-10-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Heeft u dit boek gelezen?


Recenseer “De Canon van de Koninklijke Marine” als eerste: