De Canarische eilanden: een onfortuinlijke geschiedenis

En de lotgevallen van 'Flamencos' en 'Holandéses'
Auteur: Erik Van denStorme | Uitgever: Brave New Books

24,99

Na een eeuw strijd, met kruis en zwaard, kon Spanje de Canarische eilanden onderwerpen. De ongelijke strijd van de Canariërs was heldhaftig maar velen werden uitgemoord, verkocht als slaaf of geveld door geïmporteerde ziektes. Hun beschaving, cultuur en taal verdwenen en hun land werd eigendom van de veroveraars. Vlaamse en Hollandse kooplui waren al snel aanwezig en ze handelden in suiker en wijn.
Vanaf de 16de eeuw heerste een topklasse over een meerderheid van uitgebuite landarbeiders. Armoede en natuurplagen dreven vele eilanders naar het pas ontdekte Amerika. De Spaanse oorlogen en de lokroep van de rijkdom van de nieuwe wereld trokken piraten aan. Nog later kreunde de verpauperde bevolking onder dictatoriale regimes met als sluitstuk de dictatuur van Franco.
Midden de 19de eeuw ontdekt de Europese aristocratie de eilanden en toerisme wordt de nieuwe toekomst. Dat evolueert naar massatoerisme met daarbij horende milieuproblemen. Opnieuw zijn Vlaamse ondernemers actief en enkelen doen mij hun verhaal.
Tot vandaag blijven de eilanden een van de armste autonome Spaanse regio’s. Onderwijs en economie hinken achterop en armoede en ongelijkheid pieken.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789402175035 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

En de lotgevallen van 'Flamencos' en 'Holandéses'

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

296

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

28-05-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

4

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Canarische eilanden: een onfortuinlijke geschiedenis” te beoordelen