De breuk

Een geschiedenis van het verscheurde België 1830-nu
Auteur: Rolf Falter | Uitgever: Lannoo

29,99

België verwasemt. We zijn al geruime tijd bezig met administratieve scheiding, federalisme genaamd. En zie waar het ons gebracht heeft: de kans is reëel dat we binnenkort, stoemelings of doelbewust, op het uiteenvallen van het land uitkomen.

De breuk vertelt het verhaal van dat mogelijke einde van België. Van hoe België toevallig ontstond, desondanks een succesverhaal werd, verscheurd raakte door taalstrijd, verlamde in federalisme. Rolf Falter legt de grote breuklijnen bloot en vraagt zich af hoe het zover is kunnen komen. Had het allemaal niet anders aangepakt moeten worden? Met de blik van nu moeten we concluderen van wel. Maar dan vergeten we dat politiek een verhaal van mensen is, elk met hun eigen visies en belangen die botsen en emoties die sturen.

Dat inzicht grijpt Falter aan om een nieuwe, wervelende geschiedenis van België te schrijven. De breuk vestigt de aandacht op persoonlijkheden en kantelpunten. Het gaat over ambities en grieven, over oude en nieuwe iconen, over oorlogen, hervormingen en steeds verdere vervreemding. Over hoe België zo diep verscheurd raakte.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789401424547 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een geschiedenis van het verscheurde België 1830-nu

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

336

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

04-09-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De breuk” te beoordelen