De boom van belofte

Geschiedenis uit de 19e eeuw over een Friese exodus naar de Nieuwe Wereld
Auteur: Gerrit Damsma | Uitgever: Brave New Books

20,57

Werkloosheid, armoede en getwist in de kerk! Reden genoeg voor honderden Friezen in het midden van de 19de eeuw om vol vertrouwen en hoop af te reizen naar de ‘Nieuwe Wereld’. Ze hadden een droom. Amerika was het land van vrijheid, ruimte, werk en welvaart.
In 1847 emigreerde een grote groep Friezen naar de staat Michigan. Een zware en gevaarlijke reis vol ontberingen. Diep in het oerwoud kapten ze zich een nieuwe woonplek: Vriesland. Een strijd op leven en dood.
Gerrit Damsma raakte (als journalist van het Friesch Dagblad) gefascineerd door de verhalen over die eerste landverhuizers. Hij tekende hun levensverhaal op in deze historische roman, een vertaling van de oorspronkelijke Friese roman ‘De beam fan belofte’.

“Een goede dramatische opbouw met een sterk slot. Een waardige ode aan de vroege Friese emigranten.” (Leeuwarder Courant).

“…vanaf dat moment heeft het verhaal je in de ban en is het moeilijk om het boek aan de kant te leggen.” (Friesch Dagblad)

“De boom van belofte lijkt me een boek dat meer nog dan ‘Het wrede paradijs’ van Hylke Speerstra de lezer meeneemt in de rauwe werkelijkheid van het emigrantenbestaan in de 19de eeuw. Een monument!” (Geandewei).

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789402157406 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Geschiedenis uit de 19e eeuw over een Friese exodus naar de Nieuwe Wereld

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

296

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

02-02-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De boom van belofte” te beoordelen