De Bommenwerpermaffia

Auteur: Malcolm Gladwell | Uitgever: Volt

15,00

‘De Bommenwerpermaffia is een historisch what if-verhaal.’ – de Volkskrant

In 1945 dwongen massale en allesverwoestende bombardementen met brandbommen op zeventig steden Japan op de knieën, waardoor een al geplande Amerikaanse invasie en daaropvolgende bloedige strijd kon worden afgewend. De prijs was echter hoog: honderdduizenden burgers vonden in de vuurzeeën de dood.
<br<
In 1944 kwam een kleine groep idealistische strategen, waaronder de van oorsprong Nederlandse ingenieur en uitvinder van de bommenrichter Carl Norden, met het idee om precisiebombardementen op strategische doelen uit te voeren. Ze overtuigden de Amerikaanse legerleiding ervan dat onnodige burgerdoden hierdoor voorkomen zouden kunnen worden en het Japanse leger verlamd zou raken. Meerdere pogingen om de bommenwerpers op koers te houden mislukten echter.

Al na drie maanden werden de precisiebombardementen ge¬staakt en kreeg de nietsontziende generaal LeMay carte blanche om de Japanse steden te bombarderen. Maar wat als Carl Norden en zijn Bommenwerpermaffia in hun opzet geslaagd waren? De Bommenwerpermaffia is een meeslepend verhaal over vol¬harding, innovatie en de tol van oorlogvoering.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789021469607 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

224

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

04-10-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

3

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Bommenwerpermaffia” te beoordelen