De boekhouder van La Calzada

Auteur: Berten Pil | Uitgever: Primavera Pers

19,50

Nicaragua, jaren dertig van de vorige eeuw. De brave, controle­behoeftige Fanuel Alvarez staat tot zijn knieën in het stinkende water van een donkere kerker. Deze boekhouder van La Calzada, de onschuld in persoon, is in de cel gegooid na het aanvaarden van een ogenschijnlijk heel gewone opdracht: de controle van een nalatenschap.
Een aantal stukken in deze nalatenschap blijkt geheime en zeer belastende informatie te bevatten over mensen uit de hoogste kringen, onder wie generaal Somoza, die later president zou worden van Nica­ragua. De betrokkenen willen tot elke prijs voorkomen dat de inhoud van de stukken uitlekt.
De keurige Alvarez, wiens leven tot dan toe verliep volgens een uitgestippelde dagelijkse routine, raakt verwikkeld in een levens­gevaar­lijke situatie die leidt tot schietpartijen en een barre vlucht over de landsgrenzen.
Dit boek is een verhaal over individuele onmacht tegenover blinde machtshonger en de morele dilemma’s die daaruit voortvloeien. Het is een door de geschiedenis geïnspireerde politieke intrige; persoonlijke drama’s ontrollen zich tegen het decor van dit letterlijk en figuurlijk broeierige Midden-Amerikaanse land.

Berten Pil (1965, Brugge) schreef artikelen over economische, politieke en wetenschappelijke thema’s in verschillende tijdschriften in Vlaanderen en Nederland. Momenteel is hij werkzaam voor de Vluchtelingenkamer van de Raad voor Vreemde­lingen­betwistingen in Brussel. ‘De boekhouder van La Calzada’ is zijn eerste roman.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789059972735 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

328

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

21-02-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Heeft u dit boek gelezen?


Recenseer “De boekhouder van La Calzada” als eerste: