De bergen zingen

Auteur: Phan Que Mai Nguyen | Uitgever: Signatuur

24,99

Het meeslepende verhaal van de familie Tran. Een levendig portret van vier generaties in Vietnam in de twintigste eeuw.

De jonge Huong groeit op tijdens de oorlog in Vietnam. Haar ouders en ooms hebben zich aangemeld bij het leger en vertrekken via de Ho Chi Minh-route om te vechten tegen het Amerikaanse leger. Huong blijft met haar oma achter in Hanoi. Het dagelijks leven is moeilijk, maar haar oma, geboren in 1920, vertelt Huong haar eigen levensverhaal. Over de Franse bezetting van Vietnam, de Japanse invasie, haar leven op de boerderij en hoe ze die met haar zes kinderen gedwongen moest verlaten door de landbouwhervormingen.

Samen vormen de verhalen een ontroerend, persoonlijk portret van het leven in Vietnam tijdens de twintigste eeuw, dat verhaalt over de vier generaties van deze familie, en over hoe ieder lid gevormd is door de geschiedenis van Vietnam.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789056726720 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

448

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

25-08-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor De bergen zingen

  1. 4 van 5

    Historiek

    Een indrukwekkende, intieme en toegankelijke historische roman over de lotgevallen van een Vietnamese familie. Via verschillende generaties komen belangrijke momenten uit de twintigste-eeuwse geschiedenis van Vietnam voorbij. Auteur Phan Que Mai Nguyen schreef al verschillende Vietnamese boeken. ‘De bergen zingen’ is de eerste roman die ze in het Engels schreef. Nu dus vertaald in het Nederlands (door Mary Bresser).


Een beoordeling toevoegen