De bende van Venlo

Twaalf jaar later
Auteur: Valerie Lempereur | Uitgever: VL Publishing

0,00

“Van God los”, heet de film die over de Bende van Venlo is gemaakt. En dat waren ze, Frenky P. en zijn bloedbroeder Sanny P., Marcel, Sjakie en Astrid. In het midden van de jaren negentig pleegden ze brute roofovervallen en laffe moorden, onder aanvoering van volkse Frenky en burger-Sanny. Maar wie deed wat en hoeveel slachtoffers maakten ze? Is het er ”maar” één zoals ze zelf zeggen, of maakten ze minstens zeven slachtoffers, zoals justitie wil doen geloven? Het boek ”De bende van Venlo, deel 1,” dat in 1996 verscheen, geeft een nauwgezette reconstructie van de gebeurtenissen.

Maar ook in de jaren daarna is ‘de bende’ altijd in het nieuws gebleven, ook al werkte geen van de leden mee aan publiciteit. Hoe ging het verder met Astrid, het liegende vriendinnetje van Frenky. Met de fantasierijke junks Sjakie en Marcel. Met het verwende advocatenzoontje Sanny, met Frenky’s broertje Dennis en vooral: met Frenky zelf. Hij is als enige tot levenslang veroordeeld. Nooit eerder gaf hij een interview, maar voor Valerie Lempereur maakte hij een uitzondering. Een persoonlijk bezoek in de gevangenis was helaas niet mogelijk, maar hij kon wel urenlang met haar bellen.

De bende van Venlo twaalf jaar later: schrijnend en aangrijpend. De wonden zijn nog niet geheeld.

Valérie Lempereur is schrijfster en schreef grote interviews voor entertainmentbladen. Zo schreef ze o.a. voor De Telegraaf en Nieuwe Revu en had ze columns in het AD, Het Parool en Libelle. Ook schreef ze toonaangevende stukken voor Het Laatste Nieuws en bracht ze onthullende reportages uit in Nederland en België.

Onder een pseudoniem schreef ze de bestsellers Achter het raam op de wallen en De meisjes van mevrouw de Wit. Ze schreef twee boeken over criminele organisatie De bende van Venlo. Lempereur was co-auteur van Mathilde & Co: de familie d’Ambras, over de koningin van België. Ze schreef dit boek met medewerking van de koninklijke familie. Mevrouw is gebaseerd op haar eigen verhaal.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789491852008 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Twaalf jaar later

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

362

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

27-07-2013

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

7

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De bende van Venlo” te beoordelen