De beloofde stad

Opkomst en ondergang v/h koninkrijk der wederdopers
Auteur: Luc Panhuysen | Uitgever: Olympus Pockets

20,00

In 1534 maakte een Nederlandse sekte zich meester van de stad Munster. Panhuysen vertelt op meesterlijke wijze het verhaal van deze ‘wederdopers’ en deze unieke periode uit de Reformatie.

In “De beloofde stad” van Luc Panhuysen gaan we naar het voorjaar van 1534 waar een Nederlandse sekte zich meester maakte van de Westfaalse stad Munster. De aanhangers werden ‘wederdopers’ genoemd en door katholieken en protestanten als ketters vervolgd. In dit ‘Nieuwe Jeruzalem’ wachtten de wederdopers op het laatste oordeel en voerden ze de ene spectaculaire maatregel na de andere door: bezit werd afgeschaft, ‘veelwijverij’ werd doorgevoerd en Jan van Leiden, een kleermaker, werd tot koning gekroond. Voor geestverwanten in Nederland en Duitsland waren de dopers in Munster een bron van hoop. Maar voor vorsten vormden ze een boosaardige plaag die moest worden uitgeroeid.
De beloofde stad gaat over de strijd tussen geloof en macht en de wrijving tussen verbeelding en werkelijkheid, waarin passie en doodsangst, bruut geweld en vindingrijkheid elkaar afwisselen.

Reformatorisch Dagblad
Recensie

‘Luc Panhuysen heeft op basis van deugdelijk literatuur een eigentijdse versie van het dramatische epos van het koninkrijk Munster geleverd. Zijn verhaal is goed leesbaar en bevat een zo eerlijk mogelijk beeld van de gebeurtenissen. Hij maakt de grote inbreng van de Noordelijke Nederlanden in de wederkomstdroom inzichtelijk.’ Reformatorisch Dagblad

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789046701881 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Opkomst en ondergang v/h koninkrijk der wederdopers

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

447

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

04-10-2008

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

2

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De beloofde stad” te beoordelen