De Beethovenstraat

Een biografie
Auteur: Frank van Kolfschooten | Uitgever: De Kring

22,50

Deze indrukwekkende ‘biografie’ verbindt grote en kleine tragedies met onze nationale oorlogsgeschiedenis. Sterk uitgebreide editie ***** De Beethovenstraat, de belangrijkste winkelstraat in het Plan-Zuid van Berlage, gaat door voor chic, maar achter de luxe etalages schuilen veel tragische verhalen. In de jaren dertig vestigden er zich veel Duits-Joodse vluchtelingen, maar het Joodse karakter van deze ‘Brede Jodenstraat’ werd door de Duitse bezetters tenietgedaan vanuit twee panden in de buurt. Vanaf ‘tramhalte Beethovenstraat’ werden 18.000 Joden op transport gesteld naar de vernietigingskampen. De straat zit nog altijd vol met sporen van de oorlog.
In de jaren zestig verwierf de Beethovenstraat nationale faam als delicatessenparadijs, maar die status wist zij niet te handhaven. De ontwikkelingen aan de Zuidas hebben de straat nieuw leven ingeblazen.
In DE BEETHOVENSTRAAT wordt, aan de hand van gesproken en geschreven bronnen, een levendig en verrassend beeld geschetst van deze unieke straat en haar bewoners.
De gebonden editie uit 2015 is nu sterk uitgebreid met onbekende verhalen, veelal over de oorlog, maar ook bijvoorbeeld over de recente liquidatie op klaarlichte dag.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462972100 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een biografie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

25-11-2021

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Beethovenstraat” te beoordelen