De B.V. Noord-Korea

Een kernmacht in de marge
Auteur: Remco Breuker | Uitgever: Prometheus

21,99

De Democratische Volksrepubliek van Korea is niet democratisch, het volk heeft er niets te zeggen, het is geen republiek en het omvat slechts de helft van Korea. Wat het wél is, beschrijft Remco Breuker in De B.V. Noord-Korea. Hij gaat in op wat het land nu ís, niet wat het ooit was en ook niet wat men denkt dat het zou moeten zijn. Dan blijkt Noord-Korea niet geïsoleerd te zijn, maar juist internationaal economisch heel actief. Zo verdient het een fortuin als grootste illegale uitzendbureau van de wereld, verwikkeld in de internationale mensenhandel. De internationale gemeenschap onderschat Noord-Korea ook. Wij zien robots en karikaturen, in plaats van bestuurders die een van de armste landen ter wereld in een bedreiging van de VS hebben omgetoverd. Wij horen de holle retoriek, maar missen nogal eens de boodschap.

Remco Breuker laat haarfijn zien hoe het land in elkaar zit, waar naartoe het op weg is, hoe het dat doet en wat dat voor de rest van de wereld betekent.

REMCO BREUKER (1972) is hoogleraar Koreastudies aan de Universiteit Leiden. Hij doet onderzoek naar de geschiedenis van Korea en naar hedendaags Noord-Korea, waarbij hij de nadruk legt op mensenrechtenschendingen, dwangarbeid, moderne slavernij en de verhalen van Noord-Koreaanse ballingen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789044637311 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een kernmacht in de marge

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

272

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

11-06-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

2

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De B.V. Noord-Korea” te beoordelen