De avonturen van Alexander von Humboldt

Graphic novel
Auteur: Andrea Wulf, Lillian Melcher | Uitgever: Atlas Contact

25,00

In ‘De avonturen van Alexander von Humboldt’ brengen Andrea Wulf en tekenaar Lillian Melcher de heldhaftige ontdekkingsreis naar Zuid-Amerika van Alexander von Humboldt (1769-1859) tot leven, een reis waarna onze kijk op de natuur nooit meer hetzelfde is geweest…

Na Wulfs succesvolle De uitvinder van de natuur bleef er maar één wens over: dieper in het leven van ontdekkingsreiziger en wetenschapper Humboldt duiken. ‘De avonturen van Alexander von Humboldt’ focust op de vijfjarige expeditie in Zuid-Amerika die hij in juni 1799 begon. Samen met Melcher geeft Wulf deze gedurfde expeditie weer, compleet met fragmenten uit Humboldts dagboeken, atlassen en publicaties. Wulf geeft een intiem portret van de man die klimaatverandering door menselijke invloed voorspelde, poëtisch narratief verkoos boven wetenschappelijke observatie en iconische figuren als Simón Bolívar, Thomas Jefferson en Charles Darwin beïnvloedde.

Dit prachtige verslag van de expeditie laat niet alleen zien hoe Humboldt zijn baanbrekende kennis en begrip van de natuur verfijnde, maar illustreert ook de man en zijn passies.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045036687 Categorieën: , Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Graphic novel

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

272

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

14-06-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De avonturen van Alexander von Humboldt” te beoordelen