De Asser Rijks HBS/MMS

Tussen Dr. Nassau en Dr. Nassaucollege
Auteur: H.J. Hendriks e.a. | Uitgever: Koninklijke Van Gorcum b.v.

25,00

Honderdvijftig jaar geleden gaat na enige politieke schermutselingen in Assen de Rijks Hoogere Burgerschool aan de Beilerstraat van start. Vlak voor het honderdjarig bestaan van de school gaat de deur dicht.

In dit boek wordt het wel en wee van de Rijks HBS beschreven door een aantal oud-leerlingen. Een keur aan onderwerpen komt aan bod: de voorgeschiedenis, de start, de docenten, de oorlogsjaren, de komst van de Middelbare Meisjesschool in 1950, de rumoerige jaren zestig, de scholierenbond, de reünies, het wel en wee van de leerlingen.
Ook het einde van de school door de invoering van de Mammoetwet en de komst van de bezemklassen zijn in dit boek te vinden. De hbs gaat op in de Openbare Scholengemeenschap Assen, later het Dr. Nassau College.

De hbs is niet meer, maar het oude schoolgebouw pronkt nog steeds aan de Beilerstraat. Na een grote verbouwing bevolken nu de medewerkers van RTV Drenthe de voormalige schoollokalen. Ook dat verhaal wordt verteld.

Zo is De Asser Rijks HBS/MMS, Tussen Dr. Nassau en Dr. Nassau College een boek voor alle voormalige hbs’ers én voor iedereen die is geïnteresseerd in de Asser historie of de onderwijsgeschiedenis. Een eresaluut aan iedereen die een rol, hoe klein ook, heeft gespeeld in de geschiedenis van deze bijzondere school.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789023256342 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Tussen Dr. Nassau en Dr. Nassaucollege

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

320

Leverbaar

Wordt niet meer herdrukt

Uitgiftedatum

11-10-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Wordt niet meer herdrukt

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Asser Rijks HBS/MMS” te beoordelen