De andere waarheid

Over het ontstaan van de Eerste Wereldoorlog 1914-1918
Auteur: J.H.J. Andriessen | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

29,95

De Eerste Wereldoorlog kostte aan ca IO milijoen mensen het leven en levered ongeveer 20 miljoen gewonden en verminkten op.
In deze derde en geheel herziene druk van De Andere Waarheid behandelt de auteur aan de hand van de fel bediscussieerde voorgeschiedenis, het ontstaan van deze eerste oorlog op grote schaal van moderne geïndustria-liseerde staten. Hierbij komt de rol van de Franse, Britse Russische, Servische, Oostenrijk-Hongaarse en Duitse deelnemers aan dit wereldconflict uitgebreid ter sprake waarbij nieuwe en veelal onbekende feiten een ander licht werpen op de visie, verwoord in het vredesverdrag van Versailles, dat Duitsland de schuldige was aan deze rampzalige gebeurtenis.
De Andere Waarheid is opgenomen in de lijst van literatuur voor de geschiedenis examens HAVO/VWO in 2008.
Hans Andriessen, Eerste Wereldoorlogkenner en auteur van een zevental belangrijke boeken waaronder De Eerste Wereldoorlog dat inmiddels een oplage van ca. 140.000 exemplaren bereikte en in 8 talen werd vertaald, heeft zich gespecialiseerd in de oorzaken, schuldvraag en het eind van de Eerste Wereldoorlog.
Andriessen, (1937), is voorzitter van de Stichting Studiecentrum Eerste Wereldoorlog (SSEW), leidt studiereizen naar de slagvelden van het Westfront, geeft lezingen in binnen- en buitenland en is de redacteur van de populaire serie De Grote Oorlog Kroniek 1914-1918.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789059114999 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Over het ontstaan van de Eerste Wereldoorlog 1914-1918

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

402

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

06-07-2007

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 5-7 werkdagen

Druk

1

1 beoordeling voor De andere waarheid

  1. 5 van 5

    Lozitsjaner

    Uitstekend boek, dat een heel realistische en veelzijdige kijk op de Eerste Wereldoorlog geeft. De auteur heeft zich heel grondig in het onderwerp verdiept en heeft ene nuchtere, onbevangen, onbevooroordeelde kijk op deze vreselijke katastrofe. Daarbij noemt hij heel veel bijzondere feiten en omstandigheden, die je in de ‘klassieke’ boeken over de Eerste Wereldoorlog niet tegenkomt. Een onafhankelijke denker, die geen ongemakkelijke waarheden schuwt. Een ‘must’ voor iedereen, die het ‘fabeltje’ dat Duitsland en zijn bondgenoten de hoofdschuldigen aan de oorlog waren te simpel vindt. uitgave had beter verzorgd mogen worden, want er staan helaas nogal wat drukfouten en slordigheden in. die doen echter geen afbreuk aan de inhoud.


Een beoordeling toevoegen