De Amerikaanse Sinterklaas

Aan de vooravond van de slag om de Ardennen, december 1944. Een waargebeurd, in het stadje Wiltz nooit vergeten kerstverhaal in de Tweede Wereldoorlog.
Auteur: Peter Lion | Uitgever: Nedvision Publishing

17,50

Het is december 1944, en wetende dat ze met Kerstmis niet thuis zouden zijn, besluiten een handvol strijdlustige soldaten een feest te geven voor de kinderen van Wiltz in Luxemburg.

Tien dagen later tijdens de Slag om de Ardennen is de stad zo goed als verwoest en in de jaren die volgden, vergat Wiltz nooit de vriendelijkheid en vrijgevigheid van die soldaten op die ene Sinterklaasdag.

Dertig jaar lang zochten de mensen van Wiltz naar die soldaten, en vooral naar de Amerikaanse Sinterklaas, in de hoop hem weer terug te kunnen halen.

Een ongelooflijk waargebeurd verhaal over eer, dapperheid en hoop te midden van de verschrikkingen van de oorlog.

“Een nieuw gedenkwaardig en inspirerend verhaal over de greatest generation. Soldaten die hun wapens neerlegden en de kinderen van een belegerde stad Kerstmis teruggaven. Het zal je hart raken en vervult je van trots.”
– Tom Brokaw, auteur van “The Greatest Generation”

“Dit is beter dan ieder kerstverhaal. Dit is een opmerkelijk, waargebeurd verhaal dat ik helaas niet eerder kende: Amerikaanse soldaten die hun geweren neerleggen in het heetst van de strijd in de Tweede Wereldoorlog om een sprankje licht en hoop van Kerst te brengen. Een opbeurend verhaal dat je moet lezen.”
– Willie Geist, co-anchor van NBC’s Today en MSNBC Morning Joe

Op 5 december 1944, tegen de sombere achtergrond van de Tweede Wereldoorlog, gebruikte een groep Amerikaanse GI’s het sterkste wapen in hun arsenaal: de menselijkheid. Peter Lion laat de magie van de Kerstman herbeleven om zelfs in de donkerste tijden te overwinnen. De kinderen van Wiltz, Luxemburg, zijn hun Amerikaanse Sinterklaas nooit vergeten. En jij nu ook niet.”
– Meredith Vieira, co-anchor van NBC’s Today (2006-2011), talkshowhost, journalist

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083086095 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Aan de vooravond van de slag om de Ardennen, december 1944. Een waargebeurd, in het stadje Wiltz nooit vergeten kerstverhaal in de Tweede Wereldoorlog.

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

154

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

09-12-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Amerikaanse Sinterklaas” te beoordelen