De Amerikaanse president

Geschiedenis van het machtigste ambt ter wereld
Auteur: Frans Verhagen | Uitgever: Boom

39,90

De Amerikaanse president is de machtigste mens ter wereld. Dat verklaart voor een belangrijk deel de fascinatie voor de persoon die dit ambt bekleedt en voor de verkiezingscampagnes om het Witte Huis te bereiken. De Amerikaanse verkiezingen zijn altijd interessant en hebben vaak onverwachte resultaten. Waaraan ontleent de Amerikaanse president zijn macht? Wat mag hij wel, en wat kan hij niet? Hoe verhoudt hij zich tot het Congres en het Hooggerechtshof? Wat voor mensen hebben dit ambt eerder bekleed? Wat maakte hen tot een succes of deed hen mislukken? Wat is de positie van de vicepresident, en wat die van de first lady? En wat is het verhaal achter het Witte Huis?

 

Amerikakenner Frans Verhagen, auteur van het vooraanstaande overzichtswerk Geschiedenis van de Verenigde Staten, geeft context en achtergrond bij een ambt dat de hele wereld aangaat. Hij verbindt het verhaal van het ambt van president met de personen die dit ambt reeds bekleedden en met de Amerikaanse verkiezingen. De Amerikaanse president is een boeiend naslagwerk in een jaar waarin er meer dan ooit op het spel staat in de belangrijkste democratie van de wereld.

 

Frans Verhagen is journalist en historicus, gespecialiseerd in de Verenigde Staten. Hij schrijft geregeld opinieartikelen voor onder meer de NRC, De Standaard en De Groene, en publiceerde twintig goed ontvangen boeken, waaronder Geschiedenis van de Verenigde Staten en biografieën van Lincoln, de Kennedy’s en de Roosevelts.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024464951 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Geschiedenis van het machtigste ambt ter wereld

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

416

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Datum verwacht

15-02-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Amerikaanse president” te beoordelen