De afgrond

Auteur: Max Hastings | Uitgever: Hollands Diep

44,99

Nooit was de wereld dichter bij de afgrond dan in 1962

Bestsellerauteur Max Hastings biedt een welkom herzien oordeel over een van de boeiendste en spannendste internationale gebeurtenissen uit de moderne geschiedenis: de Cubacrisis. Hij schrijft een verhaal dat zich concentreert op mensen en daarbij de houding en het gedrag onderzoekt van Russen, Cubanen, Amerikanen en een doodsbange wereld die de gebeurtenissen op de voet volgde.

In De afgrond richt Max Hastings zijn vizier op een van de beangstigendste gebeurtenissen van halverwege de twintigste eeuw: de dertien dagen in oktober 1962 toen de wereld op de rand van een atoomoorlog stond. Hastings bekijkt het conflict met een frisse blik en concentreert zich op de mensen in het middelpunt van de crisis: de Amerikaanse president John F. Kennedy, partijsecretaris en premier Nikita Chroesjtsjov, de Cubaanse premier Fidel Castro en hun adviseurs.

De afgrond combineert grondig onderzoek met Hastings vlijmscherpe inzichten, wat een menselijke geschiedenis oplevert die zich op een breed, kleurrijk doek ontvouwt. De handelingen gaan heen en weer tussen Moskou, Washington en Havana, waarbij Hastings de houding en het gedrag van de Sovjets, Cubanen en Amerikanen niet alleen beschrijft, maar ook probeert te verklaren. Daarbij maakt hij de spanning en doodsangst voelbaar van talloze onschuldige toeschouwers wier leven op het spel stond. In zijn beschouwingen over de afloop van deze gebeurtenissen laat hij zien dat de gevolgen van deze ernstige crisis nog altijd voelbaar zijn.

De afgrond, een indrukwekkend en meeslepend boek, vol met fascinerende details en verteld met veel flair, is geschiedschrijving op haar best.

Meer boeken van Max Hastings

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789048852727 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

656

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

14-10-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De afgrond” te beoordelen