De afdaling in de hel

Europa 1914-1949
Auteur: Ian Kershaw | Uitgever: Spectrum

42,99

De afdaling in de hel – Europa 1914-1948 is een poging te begrijpen hoe Europa gedurende de eerste helft van de gewelddadige en turbulente 20e eeuw in een afgrond kon wegzinken. Slechts vier jaar na het absolute dieptepunt in 1945 kon het daarna al het fundament leggen voor een verbazingwekkend herstel – voor een nieuw Europa dat verrees uit de as van het oude, voor een weg terug uit de hel, een nieuw begin.

Kershaw schetst vier factoren die ervoor zorgden dat Europa zich verloor in twee allesvernietigende oorlogen, vier factoren die al voor de Eerste Wereldoorlog aanwezig waren, en die door de rampzalige Vrede van Versailles alleen maar werden versterkt. De Tweede Wereldoorlog was vanaf het sluiten van die ‘vrede’ bijna onafwendbaar. Na die monstrueuze oorlog en de volledige vernietiging van Duitsland kon eindelijk gewerkt gaan worden aan een blijvende vrede.

Het grootse overzicht van de eerste helft van de 20e eeuw, door Ian Kershaw

Sir Ian Kershaw (1943) is een Brits historicus die studeerde aan de Universiteit van Liverpool en Oxford. Vanaf 1989 doceerde hij, tot aan zijn pensioen, als professor hedendaagse geschiedenis aan de Universiteit van Sheffield. Zijn specialisatie is Hitler en nazi-Duitsland. Het biografische tweeluik Hitler – Hoogmoed en Hitler – Vergelding werd een wereldwijde bestseller, net als het bejubelde Keerpunten en meest recent nog Tot de laatste man, over de vraag waarom Hitler-Duitsland zo lang doorvocht en niet capituleerde.

Ook verkrijgbaar als paperback

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789000346950 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Europa 1914-1949

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

640

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

25-09-2015

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

8

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De afdaling in de hel” te beoordelen