De achterblijvers

Over de vergeten pandemie van long covid
Auteur: Anne Vroegindeweij | Uitgever: De Geus

17,50

Talloze Nederlanders lijden aan een vorm van long covid. Terwijl de rest van de wereld de pandemie al half vergeten is, voeren zij nog dagelijks strijd met het virus. Long covid is een postinfectieuze ziekte, zoals chronische Lyme en Q-koorts dat ook zijn. De aandoening telt meer dan 200 symptomen die het lichaam ernstig kunnen ontregelen. Het raakt het hart, de hersenen, het zenuwstelsel, het bloed, de spieren en de longen. Het legt daarmee het lijf en vaak ook het leven plat van degene die erdoor getroffen wordt.

Ook Anne Vroegindeweij veranderde van het ene op het andere moment van een energieke jonge vrouw in iemand die al na een korte wandeling dagen in het donker plat moet liggen met beukende koppijn. Online houdt ze contact met lotgenoten en volgt ze het wetenschappelijk onderzoek op de voet, terwijl ze in isolement wacht op een behandeling die werkt.

De achterblijvers is een aangrijpend relaas van een uitzichtloos ziekteverloop, een schreeuw om aandacht voor de vergeten slachtoffers van de pandemie en een pleidooi voor de structurele financiering van biomedisch onderzoek.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789044548952 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Over de vergeten pandemie van long covid

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

192

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

05-09-2023

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De achterblijvers” te beoordelen