De aarde volgens W.F. Hermans

De schrijver als geoloog
Auteur: Salomon Kroonenberg | Uitgever: Atlas Contact

29,99

Er bestaan talloze boeken en artikelen over W.F. Hermans, maar over de rol die de aardwetenschappen spelen in zijn literaire werk is weinig bekend. Salomon Kroonenberg vestigt hierop de aandacht.

In ‘De aarde volgens W.F. Hermans’ vertelt geoloog en schrijver Salomon Kroonenberg over het belang van de geologie voor het schrijverschap en wereldbeeld van Willem Frederik Hermans. Hermans was een van de grootste Nederlandse schrijvers van de twintigste eeuw, maar hij was ook wetenschapper, een fysisch geograaf. Er zijn talloze boeken, artikelen en biografieën over hem verschenen, maar over de rol die de aardwetenschappen spelen in zijn literaire werk is nog niet veel bekend. Kroonenberg toont overtuigend aan dat ook de fysisch-geografische en geologische context van Hermans’ werken onze volle aandacht verdient.

NRC
Recensie door Gemma Venhuizen

‘Onmisbare literatuur voor literatuurliefhebbers én aardwetenschappers. (…) Naast 24 delen Volledige Werken en een tweedelige, ruim 1100 pagina’s tellende biografie van Willem Otterspeer zou je denken: alles door en over Hermans is nu weleens gezegd. Maar Kroonenberg bewijst het tegendeel.’ [vier bollen]

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045047515 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De schrijver als geoloog

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

272

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

12-01-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De aarde volgens W.F. Hermans” te beoordelen