De aarde volgens W.F. Hermans

De schrijver als geoloog
Auteur: Salomon Kroonenberg | Uitgever: Atlas Contact

29,99

Er bestaan talloze boeken en artikelen over W.F. Hermans, maar over de rol die geologie in zijn literaire werk speelt is weinig bekend.
 
Over het belang van de geologie voor het schrijverschap en wereldbeeld van Willem Frederik Hermans. Hermans was een van de grootste Nederlandse schrijvers van de twintigste eeuw, maar hij was ook wetenschapper, een fysisch geograaf. Er zijn talloze boeken, artikelen en biografieën over hem verschenen, maar over de rol die de aardwetenschappen spelen in zijn literaire werk is nog niet veel bekend. Kroonenberg toont overtuigend aan dat ook de fysisch-geografische en geologische context van Hermans’ werken onze volle aandacht verdient.
 
Salomon Kroonenberg (1947) is emeritus hoogleraar geologie aan de Technische Universiteit Delft. Hij schreef De menselijke maat, bekroond met de Eurekaprijs voor het beste non-fictieboek, Waarom de hel naar zwavel stinkt en De binnenplaats van Babel. Kroonenbergs boeken zijn vertaald in het Engels, Duits, Turks, Chinees en Azerbeidzjaans.
Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045049236 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De schrijver als geoloog

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

272

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

24-02-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

2

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De aarde volgens W.F. Hermans” te beoordelen