De aanslag die onze levens veranderde

Auteur: Bahram Sadeghi | Uitgever: Atlas Contact

21,99

Op 5 oktober 1985 schiet een Egyptische soldaat op een groep vakantie-vierende Israëlische toeristen in de Sinaï, vlakbij de grens met Eilat. Zeven toeristen, onder wie vier kinderen, worden gedood. Twee maanden later lukt het mij, achttien jaar oud, om als verstekeling uit Iran te vluchten, bestemming onbekend.
Hoe kan een gebeurtenis waarmee je niets te maken hebt de loop van je leven bepalen, en je lot verbinden met dat van onbekende anderen? De dodelijke kogels in de Sinaï veranderden de levensloop van Bahram Sadeghi. In dit boek reconstrueert hij deze aanslag en ontrafelt hij haar impact, op zijn eigen leven maar ook op dat van direct betrokkenen, zoals op de destijds vijfjarige Tali, die overleefde doordat haar moeder zich boven op haar wierp en de kogels opving; op de twaalfjarige Ehud, die drie kinderen redde maar niet kon voorkomen dat zijn broertje Amir werd doodgeschoten; en op de dader, Soleiman Khater, en zijn familie.
De aanslag die onze levens veranderde combineert memoir, journalistieke reportage, en meticuleuze reconstructie met de theorie van het vlindereffect, dat een belangrijke rol speelt binnen de chaostheorie. Dit boek is Sadeghi’s poging om grip te krijgen op de waanzinnigste chaos die er bestaat: het leven

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045043371 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

192

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

18-10-2021

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De aanslag die onze levens veranderde” te beoordelen