Datamacht en tegenkracht

Hoe we de macht over onze gegevens kunnen terugkrijgen
Auteur: Kathalijne Buitenweg | Uitgever: Uitgeverij De Bezige Bij b.v.

21,99

Van Facebook tot de Belastingdienst, van Magister tot werkgevers: bedrijven en overheden willen steeds meer van ons weten. Door het koppelen van data worden we geanalyseerd en raken we gevangen in profielen. Gemeenten voorspellen wie een potentieel fraudeur is, of wie grote kans heeft slachtoffer te worden van huiselijk geweld. Een groeiende groep werknemers wordt aangestuurd via algoritmen. En ons venster op de wereld wordt bepaald door bedrijven die weten wat we willen zien, horen en lezen.

Digitalisering heeft ons leven makkelijker gemaakt, maar ook nieuwe vormen van beïnvloeding en machtsuitoefening gecreëerd. Wat betekent dit voor onze zeggenschap? En wat doet het met de samenleving als we gereduceerd worden tot onze data? In Datamacht en tegenkracht roept Kathalijne Buitenweg alle burgers, werknemers en internetgebruikers op om tegenmacht te organiseren, en zo de macht over onze data te heroveren.

Kathalijne Buitenweg (1970) is een prominent politica voor GroenLinks. Haar hart ligt bij het Europees Parlement, waarin ze tien jaar zitting had (1999-2009), en waarop ze in 2016 aan de Universiteit van Amsterdam is gepromoveerd. In 2012 werd Buitenweg lid van het College voor de Rechten van de Mens. Vijf jaar later keerde ze terug in de politiek, als vicefractievoorzitter en justitiewoordvoerder in de Tweede Kamer. Met Datamacht en tegenkracht sluit ze haar politieke jaren af.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789403125213 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Hoe we de macht over onze gegevens kunnen terugkrijgen

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

208

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

28-04-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Datamacht en tegenkracht” te beoordelen