Dat is Jaap!

Het buitengewone levensverhaal van topdirigent Jaap van Zweden
Auteur: Jaap van Zweden, Peter van Ingen | Uitgever: Ambo|Anthos

24,99

Dat is Jaap! van journalist en tvpresentator Peter van Ingen is het verhaal van topviolist en sterdirigent Jaap van Zweden. Van zijn jeugd tot de psychologie van het dirigeren

Dat is Jaap! Het buitengewone levensverhaal van topdirigent Jaap van Zweden is de openhartige biografie van een van de grootste dirigenten van onze tijd.

Topviolist en sterdirigent Jaap van Zweden (Amsterdam-West, 1960) voetbalt in zijn jeugd met z’n vriendjes op straat én speelt elke dag urenlang viool in de woonkamer thuis. Als hij in 1977 op zestienjarige leeftijd het prestigieuze Nationale Vioolconcours Oskar Back wint, gaat een droom in vervulling: met het prijzengeld kan hij studeren aan de roemruchte Juilliard School in New York.

Drie jaar later wordt hij benoemd als concertmeester van het Concertgebouworkest, een van de beste orkesten ter wereld. Op het hoogtepunt van zijn carrière als violist, in 1987, besluit hij, aangespoord door Leonard Bernstein, zelf te gaan dirigeren. Het brengt hem via Den Haag, Dallas en Hongkong uiteindelijk bij het chef-dirigentschap van The New York Philharmonic, ooit geleid door diezelfde Bernstein.

Peter van Ingen schrijft over de jeugd van Jaap van Zweden, over diens vader, die álles uit zijn getalenteerde zoon wilde halen, over de sterke band tussen Jaap, zijn vrouw Aaltje en hun kinderen, van wie er een autisme heeft. Daarnaast voert hij de lezer, aan de hand van enkele van Van Zwedens favoriete muziekstukken, mee in de techniek en de psychologie van het dirigeren. Dat is Jaap! is de wordingsgeschiedenis van een van de grootste musici van onze tijd

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789026356339 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het buitengewone levensverhaal van topdirigent Jaap van Zweden

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

30-09-2023

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Dat is Jaap!” te beoordelen