Dat is Jaap!

Het buitengewone levensverhaal van topdirigent Jaap van Zweden
Auteur: Peter van Ingen | Uitgever: Ambo|Anthos

24,99

Openhartige biografie van een van de grootste dirigenten van onze tijd; Jaap van Zweden. Van zijn jeugd tot en met de psychologie van het dirigeren op topniveau.

Topviolist en sterdirigent Jaap van Zweden (Amsterdam, 1960) voetbalt in zijn jeugd met z’n vriendjes op straat én speelt thuis elke dag urenlang viool in de woonkamer. Als hij in 1977 op zestienjarige leeftijd het Nationaal Vioolconcours Oskar Back wint, gaat een droom in vervulling: met het prijzengeld kan hij studeren aan de prestigieuze Juilliard School in New York.

Drie jaar later wordt hij – als jongste ooit – benoemd tot concertmeester van het Concertgebouworkest. Op het hoogtepunt van zijn carrière als violist besluit hij in 1987, aangespoord door Leonard Bernstein, zelf te gaan dirigeren. Het brengt hem via Enschede, Den Haag, Hilversum, Dallas en Hongkong bij het chef-dirigentschap van de New York Philharmonic, ooit geleid door diezelfde Bernstein. In januari 2024 wordt hij chef-dirigent van het Seoul Philharmonic Orchestra.

Peter van Ingen voerde vele gesprekken met Jaap van Zweden en met familieleden, vrienden, collegamusici en andere ingewijden in de wereld van de klassieke muziek. Hij schrijf onder andere over Van Zwedens vader, die alles uit zijn getalenteerde zoon wilde halen, over de band tussen Jaap en zijn vrouw Aaltje, hun kinderen, van wie er één een vorm van autisme heeft, en over zijn relatie met Nederlandse en internationale orkesten.

Daarnaast voert hij de lezer mee in de techniek en de psychologie van het dirigeren.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789026356339 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het buitengewone levensverhaal van topdirigent Jaap van Zweden

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

320

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

23-10-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Dat is Jaap!” te beoordelen