Dat bepaal je zelf

Tien jaar strijden voor een nieuwe Donorwet
Auteur: Ed Van Eeden, Menno Loos | Uitgever: BoekenGilde

25,00

‘Je hoort zo vaak roepen dat het niks uitmaakt wat je zegt. Dat er door de politiek toch niet naar je wordt geluisterd. Dat is niet waar, kan ik uit eigen ervaring vertellen. Maar je hebt wel doorzettingsvermogen nodig.’

Menno Loos, de drijvende kracht achter het burgerinitiatief 2 Miljoen Handtekeningen, heeft als vrijwillig, onbetaald lobbyist jarenlang gestreden voor een nieuwe Donorwet.
En het is gelukt. Uiteindelijk stemden zowel de Tweede als de Eerste Kamer in met een systeem van actieve donorregistratie. Zodat nu elke Nederlander wordt geacht zelf een keuze te maken hoe hij of zij in het donorregister opgenomen wenst te worden.
Als burger kun je dus meer bereiken dan je denkt. De democratie zijn we samen.

Samen met journalist Ed van Eeden schreef Menno Loos dit boek, Dat bepaal je zelf. Het is veel meer dan een eigen verslag over de tien jaar strijd die geleid heeft tot de nieuwe Donorwet. Want tal van voor- en tegenstanders, politici, bestuurders, medici en ervaringsdeskundigen komen aan het woord over hun kant van het jarenlange democratische proces en de lobby van Menno, die hebben geleid tot de nieuwe Donorwet.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Tien jaar strijden voor een nieuwe Donorwet

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

356

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Datum verwacht

05-02-2021

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Dat bepaal je zelf” te beoordelen