Darwinisme en Oorlog

Moderne kanttekeningen bij 75 jaar Bevrijding 5 mei 1945 - 5 mei 2020
Auteur: Ton Munnich | Uitgever: Ton Munnich

9,50

ALGEMEEN :
Op Bevrijdingsdag, 5 mei, herdenken we jaarlijks dat de Engelsen en Amerikanen in 1944-1945 West-Europa en Nederland hebben bevrijd.
In 2020 vindt de herdenking voor de 75e maal plaats. Een jubileum.

Het is een goede zaak dat de bevrijders jaarlijks in het zonnetje worden gezet. Maar nu het drie generaties geleden is, dringt de herinnering zich op dat er ook enkele minder gunstige invloeden uit Engeland en Amerika zijn gekomen.

Een essay over vergeten aspecten van de Tweede Wereldoorlog, wat voorafging en wat erna kwam. Een verrassende kijk op Bevrijdingsdag.

CONCREET :
Het vak biologie ontwikkelt zich in de 19e en 20e eeuw tot een parel van de wetenschap. De inzichten zijn diep, de studenten talrijk, de toepassingen legio. Eén groep onderscheidt zich in minder gunstige zin: de darwinisten. Zij stileren de matig ontwikkelde Darwin tot het grootste genie aller tijden en beschouwen de evolutie als een darwinistisch monopolie. Dat zou minder belangrijk zijn, ware het niet dat het darwinisme grote invloed heeft gehad op de economische, politieke en militaire ontwikkelingen. Een betoog over de verruwende werking van het darwinisme in de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog en daarna in de 75 jaren sinds de Bevrijding.

DE AUTEUR :
Ton Munnich (1955) is historicus. In 2014 verscheen zijn hoofdwerk “Verlichting of darwinisme? – essays over wetenschapsgeschiedenis”.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789090328133 Categorie: Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Moderne kanttekeningen bij 75 jaar Bevrijding 5 mei 1945 – 5 mei 2020

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

42

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

05-03-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Heeft u dit boek gelezen?


Recenseer “Darwinisme en Oorlog” als eerste: