Dansende beren

Heimwee naar het communisme
Auteur: Witold Szab?owski | Uitgever: Nieuw Amsterdam

20,99

Gedurende vele jaren leerden Bulgaarse zigeuners beren dansen. Met de val van het communisme kregen ook de beren hun vrijheid. Bij stress of onverwachte situaties echter schieten ze in een oude reflex en gaan op hun achterste poten staan, klaar om een kunstje te vertonen. Tijdens zijn journalistieke reis door onder meer Polen, Albanië en Bulgarije tekent Witold Szablowski de intrigerende verhalen op van mensen die vrij zijn, net als de getemde beren, maar nog vaak verlangen naar de communistische tijd. Zo ontmoet hij verstokte aanbidders van Stalin in diens geboortehuis, en een Oekraïense geestelijke voor wie de Europese Unie een duivelse verleider is.

Dansende beren is een fascinerend, metaforisch boek over grote maatschappelijke omwentelingen, waarbij mensen hun weg moeten zien te vinden in een nieuw sociaal en politiek landschap. Verweesd kunnen velen zich daarbij voelen, net als de beren zonder hun baas.

Witold Szablowski (1980) is een Poolse journalistn en schrijver. Hij studeerde politicologie in Warschau en Istanbul, en werkt daarna als journalist voor onder meer de Poole krant Gazeta Wyborcza. Voor De moordenaar uit de abrikozenstad kreeg hij in 2011 de Poolse Beata Pawlak Prijs. Het boek werd in dat jaar ook genomineerd voor de Nike-literatuurprijs, een van de belangrijkste literaire onderscheidingen in Polen.

Absurd, wrang geestig, begripvol. Witold Szablowski is een geboren verhalenverteller. – Ian Buruma

Szablowski leert ons dat we vrijheid moeten eisen in plaats van erop te wachten. – Timothy Snyder

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789046823415 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Heimwee naar het communisme

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

240

Leverbaar

In herdruk

Uitgiftedatum

24-09-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

In herdruk

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Dansende beren” te beoordelen

Andere suggesties…