Dansen met nieuwe knieën

Auteur: Herman de Ruijter | Uitgever: U2pi BV

12,50

Herman de Ruijter is geboren in Nijmegen in 1952. Opgegroeid in een groot gezin met acht kinderen. De eerste jaren van zijn leven heeft hij doorgebracht in een karakteristieke Nijmeegse volksbuurt en in 1959 verhuisd naar een nieuwe woonwijk in Nijmegen zuid, speciaal gebouwd voor grote gezinnen. Al snel meldde Herman zich aan bij een voetbalvereniging
in de buurt, want aan de bal had hij al jong zijn hart verloren. Diezelfde sport heeft helaas ook zijn zware knieblessures veroorzaakt. Hij laat zich niet opereren, maar besluit met krachttrainingen te herstellen. De klachten blijven echter aanhouden. Wanneer enkele jaren later ook zijn andere knie het begeeft, kiest hij toch maar voor een operatie. Uit zijn linkerknie wordt de beschadigde meniscus verwijderd en na een goede revalidatie komt hij zelfs weer terug op het voetbalveld. Dit gaat een aantal jaren goed. Maar omdat hij merkt dat het toch steeds minder gaat met zijn knieën, wordt hij gedwongen op een lager niveau te spelen en kiest er uiteindelijk voor om trainer te worden. Omdat Herman in 1984 de professionele stijldanswereld in gaat, wordt het voetbal vaarwel gezegd. Vanaf het jaar 2000 gaat de kwaliteit van zijn knieën steeds verder achteruit en gaat het dansen steeds moeizamer. Na onderzoek in de Sint Maartenskliniek in Nijmegen is de diagnose: artrose, een reumatische aandoening. In 2012 vond de eerste knieoperatie plaats en werd een totale knieprothese geplaatst. In 2016 werd ook de andere knie vervangen.

In dit boek ‘Dansen met nieuwe knieën’ schrijft Herman over zijn ervaringen rondom de twee knieoperaties die hij binnen vier jaar onderging. Een periode in zijn leven welke erg indrukwekkend is geweest. Het was zijn ultieme wens om pijnvrij te kunnen bewegen en dansen. In 2017 is dat eindelijk werkelijkheid.

Herman is een man die graag schrijft over de bijzondere ervaringen in zijn leven. Autobiografisch. Recht uit het hart opgetekend en zonder opsmuk. Precies zoals hij denkt en praat, zo schrijft hij ook. Hij is actief in het dansvak en vult, samen met zijn vrouw, zijn dagen met het leiden van hun dansbedrijf.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789087596897 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

95

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

01-08-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Dansen met nieuwe knieën” te beoordelen