Danger close

Het succes van een Nederlands special forces peloton in Afghanistan
Auteur: Marco Kroon | Uitgever: Trinitas Corona

20,95

Openhartig, zelfkritisch, rauw en dicht op de huid schrijft Marco Kroon over zijn tijd als commandant van een Nederlands Special Forces peloton in Afghanistan.

Danger Close verteld het unieke, spectaculaire maar tevens ook trieste relaas van militair Marco Kroon en staat aan de basis voor de Nederlandse Speelfilm ‘De Vuurlinie’, geregisseerd door Roel Reine, en zal in 2023 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Marco Kroon is door Koningin Beatrix gedecoreerd met de Militaire Willems-Orde, de hoogste onderscheiding van ons land. Hij droeg deze dapperheidsonderscheiding op aan Special Forces Task Group Viper, de commando-eenheid die onder zijn leiding onder extreem moeilijke en vijandige omstandigheden in Afghanistan opereerde. Het leek een heldenverhaal. Maar niet lang na zijn decoratie werd Marco Kroon verdacht van handel in wapens en drugs, in beschuldiging gesteld en tot zijn vrijspraak door de media achtervolgd.

Openhartig, zelfkritisch, rauw en dicht op de huid schrijft Marco Kroon over zijn tijd als commandant bij de Special Forces in Afghanistan, over de Ridderslag en zijn val van hero to zero. Van dichtbij, door zijn ogen, beleven we de spannendste en meest succesvolle militaire operaties van onze tijd. Pagina’s vol adrenaline, de geur van zweet en kerosine, gordijnen van lood, angst, gevechtsuitputting, zwarte humor en de onvoorwaardelijke band van kameraadschap die elk gevaar doet vergeten. Maar ook: de pijn en frustratie van het oneerlijke gevecht tegen de media en een vooringenomen justitieel apparaat.

Inclusief nooit eerder getoond beeldmateriaal.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789082003611 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het succes van een Nederlands special forces peloton in Afghanistan

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

250

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

19-11-2013

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

7

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Danger close” te beoordelen