Daglicht

Een dagboek van spirituele leiding
Auteur: Roemi | Uitgever: Synthese

22,75

Djelal-oed-din Roemi, de beroemde Perzische mysticus en dichter, werd in 1207 in het huidige Afghanistan geboren. Toen hij in de vijftig was, dicteerde hij aan een vriend gedurende enkele jaren met onderbrekingen de tekst van wat zijn grote spirituele meesterwerk zou worden, de Masnavî. De inhoud beslaat het hele scala van het aardse leven, maar ook de meest verheven niveau’s van de metafysica en het kosmisch bewustzijn, beschreven in een beeldrijke, poëtische taal. Roemi wordt allerwegen herontdekt als groot spiritueel leraar.
‘Daglicht’ bevat een selectie uit de eerste twee boeken van de Masnavî, in een geheel nieuwe vertaling van Sipko den Boer en Aleid C. Swierenga.

Camille Helminski, die gedurende vele jaren studie heeft gemaakt van Roemi’s Masnavî, schrijft in haar voorwoord: ‘Je kunt het dag in dag uit gebruiken om er een hele jaarcyclus mee te verdiepen. Je kunt het ook op een bepaald moment op een willekeurige plaats openslaan. Moge je hand bij het omslaan van de bladzijden geleid worden en moge de stem die uit deze woorden klinkt, je ziel verzachten en versterken…’

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789062719631 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een dagboek van spirituele leiding

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

223

Leverbaar

In herdruk

Uitgiftedatum

15-12-2003

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

15-03-2022

Levertijd

In herdruk

Druk

3

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Daglicht” te beoordelen

Andere suggesties…