Dagen in Minsk

Dagboek van een opstand
Auteur: Julia Cimafiejeva | Uitgever: Atlas Contact

19,99

Dit dagboek van een Wit-Russische dichter beschrijft de protesten tegen het regime en hoe het is om daarna te moeten zien hoe je land afglijdt van een autoritair systeem naar een openlijke dictatuur.

In ‘Dagen in Minsk’ loopt de Belarussische dichteres Julia Cimafiejeva in augustus 2020 euforisch door Minsk met vele andere demonstranten. Twee weken eerder werd Aleksandr Loekasjenko herkozen tot president van Belarus. Door de corrupte verkiezing gaan honderdduizenden burgers de straat op, eerst grijpt de politie niet in, maar een paar euforische weken later treedt de politie wél op, velen van de demonstranten worden gearresteerd en er vallen doden en gewonden. Als haar broer wordt gearresteerd en ook Julia Cimafiejeva gevaar blijkt te lopen, besluit ze haar land te ontvluchten. Sinds november 2020 verblijft ze in ballingschap in Oostenrijk. ‘Dagen in Minsk’ beschrijft een land dat afglijdt van een autoritair systeem naar een openlijke dictatuur – omdat de Belarussen de leugens van de heersers niet langer accepteren en de geschiedenis willen veranderen. Julia Cimafiejeva is een van hen en dit is haar getuigenis.

NRC
Recensie door Eva Peek

‘Het bijzondere aan dit prachtige, poëtische dagboekje is dat je als lezer midden in de chaos en onzekerheid van het moment zit.’ [waardering vier ballen]

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045046235 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Dagboek van een opstand

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

136

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

17-03-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Dagen in Minsk” te beoordelen