Dagboek van een wanhopig mens

1936-1944
Auteur: Friedrich Reck-Malleczewen | Uitgever: Uitgeverij Van Maaskant Haun

19,50

Friedrich Reck-Malleczewen (1884-1945) schreef meer dan dertig boeken, maar werd na zijn dood pas bekend bij een groter publiek door zijn indringende Tagesbuch eines Verzweifelten waarin hij zijn leven onder het nazi-regime beschrijft.
Reck rekent in zijn dagboek radicaal af met het nationaal-socialistische regime in Duitsland. Daarbij kapittelt hij niet alleen de binnenlandse politiek (vooral de Pruisische) en de industriëlen die hun oren laten hangen naar het nationaalsocialisme, maar de buitenlandse mogendheden krijgen er ook van langs, vooral Engeland en Frankrijk. Deze landen hebben verzuimd om in te grijpen en toegestaan dat Duitsland zich herbewapende. Volgens Reck zou na Hitlers machtsovername in 1933 een ‘politionele actie’ voldoende zijn geweest om de wereld te behoeden voor een tweede wereldoorlog.

Reck is een felle tegenstander van het Hitler-regime maar tevens is hij zeer conservatief èn overtuigd anti-nationalist, een combinatie die je tegenwoordig niet vaak aantreft. Bijzonder aan dit dagboek is de actualiteit van Recks uitspraken. Ze hadden vandaag geschreven kunnen zijn.

Dit boek is een bewerkte heruitgave van het dagboek dat voor het eerst in het Nederlands verscheen in 1968. Er is een dagboeknotitie aan toegevoegd die pas later werd teruggevonden.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789081786140 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

1936-1944

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

224

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

26-04-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

2

Lezers over dit boek

Er zijn nog geen beoordelingen.


Beoordeel “Dagboek van een wanhopig mens” als eerste: