Dagboek van een twijfelaar

Op de filmset van Frans Weisz
Auteur: Frans Weisz | Uitgever: Uitgeverij Pluim

45,00

Frans Weisz is een van de belangrijkste Nederlandse filmmakers. Hij verwierf faam met onder meer ‘Het gangstermeisje’, ‘De inbreker’, ‘Charlotte’, ‘Havinck’, ‘Leedvermaak’ en de televisieseries ‘Bij nader inzien’ en ‘Op afbetaling’.
Tijdens het maakproces hield Weisz logboeken bij, met daarin niet alleen zakelijke notities. Hij schreef ook over de soms diepe dalen waar hij doorheen ging.
Weisz neemt in zijn notities geen blad voor de mond. Hij blijkt een passievol en bijgelovig regisseur, een filmmaker vol angsten en twijfel. In zijn streven naar kwaliteit botst hij regelmatig met acteurs, filmcrews en producenten, overschrijdt hij opnameschema’s en klaagt hij over te lage budgetten. Hij won Gouden Kalveren en andere prijzen, zijn films werden vertoond op de filmfestivals van Cannes, Venetië en Berlijn. Zelf twijfelde hij voortdurend aan zijn kwaliteiten. Zou er publiek zijn voor zijn films en series, zou hij nog wel een volgende film mogen maken?
‘Frans Weisz. Dagboek van een filmmaker’ is een openhartig en meeslepend boek dat een inkijk geeft in de ontwikkeling van de Nederlandse film van de afgelopen vijftig jaar.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789493304680 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Op de filmset van Frans Weisz

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

592

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

20-09-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Dagboek van een twijfelaar” te beoordelen