Daar aan de oude Ygracht

600 jaar Amsterdamse geschiedenis op 300 meter kade
Auteur: Olga de Haan | Uitgever: Spectrum

26,50

Een reis door de rijke geschiedenis van Amsterdam

Tussen het West-Indisch Pakhuis en de voormalige Zeevaartschool, aan wat nu de Prins Hendrikkade heet, ligt een belangrijk deel van de Amsterdamse geschiedenis verscholen. Zes eeuwen geleden was de Amsterdamse Ygracht een modderige rafelrand op het werkeiland Rapenburg, maar met de komst van de VOC groeide het uit tot het centrum van waaruit Amsterdam de zeeën veroverde. Het was het toneel van plundertochten en stakingsrellen, en illustere figuren als koopman Fentener van Vlissingen en dominee Abraham Kuyper woonden er.

Dit boek beschrijft de drastische veranderingen op de kade en de Amsterdamse stedelijke ontwikkeling, van rafelrand naar centrum van de wereld, naar stinkend verkeersriool en weer terug naar het centrum. In Daar aan de oude Ygracht neemt Olga de Haan de lezer mee door eeuwen stadsgeschiedenis, waarvan de sporen nog altijd te zien zijn in het huidige Amsterdam.

  • Verschijnt in jubileumjaar Amsterdam 750 jaar

De Nederlands-Russische Olga de Haan is al decennia verbonden aan de Ygracht. Ze woont in een woongroep dat huist in een pand met een bewogen en rijk-gedocumenteerde geschiedenis. De Haan werkte jarenlang in verschillende landen, van Rusland tot Papoea- Nieuw-Guinea, en woonde in Rusland, Kazachstan en Kirgizstan. Maar altijd keerde ze weer terug naar de Prins Hendrikkade, het stuk dat vroeger de Ygracht heette.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789000393923 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

600 jaar Amsterdamse geschiedenis op 300 meter kade

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

200

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

29-08-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Daar aan de oude Ygracht” te beoordelen