Curaçaose vertellingen

Max Diemont, de veearts die Jan Kock herbouwde
Auteur: S.A. Sonnema | Uitgever: Elikser B.V. Uitgeverij

22,50

Een begeesterende man, onvoorstelbaar ondernemend, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Toegerust met een oerdrift om uit te zoeken hoe iets werkte en liefst ook kon worden verbeterd. Dat gold niet alleen voor zijn veterinaire vakgebied, maar voor alles wat op zijn levenspad kwam. Van Bonairiaanse balandra’s tot gekrompen indianenschedels uit Zuid-Amerika. Van inventarisatie van visstanden rondom de eilanden tot het veredelen van de geitenstand. Van restauratiebouw tot politiek. Met als belangrijkste levensthema zijn hartstochtelijke liefde voor de mens en het dier van de Antillen.

Max Diemont werd in 1905 geboren in Nederlands-Indië, als zoon van een KNIL-officier. De ervaringen in zijn jeugd waren bepalend voor Max’ levenslange voorliefde voor het pure tropische buitenleven en interesses voor andere beschavingen. Max vertrok na zijn eerste drie jaren middelbare school naar Nederland. Na zijn eindexamen studeerde hij in 1934 in Utrecht af als veearts. Toen hij zijn diensttijd bij de cavalerie had vervuld, bleek het in deze crisisjaren moeilijk om aan de slag te komen. Een aantal jaren voorzag hij in zijn onderhoud door het waarnemen van dierenartspraktijken, tot hij in 1938 naar Curaçao vertrok. Hij bleef er de rest van zijn leven. Dit boek heeft niet de pretentie een biografie te zijn van Max Diemont. De opzet was een goed onderbouwd tijdsbeeld van 1938 – 1973 te schetsen, waarin Max op de Antillen leefde. Veel aandacht is er in dit boek ook voor Diemonts restauratie van het landhuis Jan Kock.

Een kleurrijk verhaal waarin een boeiend tijdsgewricht van de Cura?aose samenleving op aansprekende wijze wordt beschreven.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463653022 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Max Diemont, de veearts die Jan Kock herbouwde

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

277

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

01-02-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Curaçaose vertellingen” te beoordelen