Cultuurgeschiedenis van Nederland in vogelvlucht

Auteur: H.A.E. van Gelder | Uitgever: Spectrum

17,25

Deze geschiedenis van Nederland is niet een beknopt overzicht van de lotgevallen van ons vaderland, maar een schets van de ontwikkeling van de cultuur en de instellingen die het huidige Nederland kenmerken. In de vijftien eeuwen die achter ons liggen, hebben zich hier een staat, een natie en een cultuur ontwikkeld met een eigen karakter, onderscheiden van de naties en de staten van onze grote buurlanden Frankrijk, Duitsland en Engeland.
Historicus Enno van Gelder legt uit hoe het kwam dat zich hier eerder individuele vrijheden ontplooiden, waarom vroeger dan in andere landen edelen én burgers, en ten slotte het gehele volk, invloed op de regering verwierven. Cultureel waren de Nederlanden nauw betrokken bij de ontwikkeling in de buurlanden. Het meest zelfstandig was bij ons de schilderkunst.
Deze cultuurgeschiedenis is een persoonlijke visie van een bekend historicus, een nog altijd uiterst boeiend boek dat prima aansluit bij de hernieuwde belangstelling voor de vaderlandse geschiedenis.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789031506170 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

23-09-2008

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

90

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Cultuurgeschiedenis van Nederland in vogelvlucht” te beoordelen