Cubed

Auteur: Ernö Rubik | Uitgever: Thomas Rap

23,50

Als professor in de architectuur bedacht Ernö Rubik in 1974 een kubus waarmee zijn studenten hun ruimtelijk inzicht konden trainen. Zijn leerlingen raakten al snel geobsedeerd door het spel.

In oktober 1980 bracht een Amerikaans bedrijf de kubus op de markt en nu, precies veertig jaar later, wordt Rubiks Cube met meer dan 400 miljoen verkochte exemplaren gezien als de bestverkochte puzzel aller tijden.

Het lijkt wel alsof je de wereld in tweeën kunt verdelen: zij die hem kunnen en zij die hem niet snappen. Telkens weer raken nieuwe generaties verslaafd aan het spel met de vlakken en nog steeds worden er overal ter wereld wedstrijden speedcubing gehouden.

In Cubed beschrijft de uitvinder van de kubus zijn persoonlijke verhaal. Hoe hij zijn uitvinding bedacht, hoe hij voor het eerst, tijdens een wandeling door het park, een kind met de puzzel zag spelen, hoe hij kennismaakte met duizenden mensen die in de ban raakten van die meesterlijke puzzel. Cubed is het inspirerende verhaal van Ernö Rubik en zijn kubus, en van de mensen die eraan verslingerd raakten.

Ernö Rubik werd in 1944 in Boedapest geboren. Hij is wiskundige, architect en uitvinder van onder meer de Rubiks kubus.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789400406384 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

17-09-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Cubed” te beoordelen