Crisis

Klassieke wijsheid over tijden van crisis
Auteur: Emilia Menkveld, Maurits Lesmeister | Uitgever: Athenaeum

20,00

Crisis lijkt hét toverwoord om het huidige tijdsgewricht mee te vangen. De ene pandemie is nog maar net voorbij of de volgende oorlog is al begonnen; de macht van autoritaire leiders neemt overal toe. De wereld lijkt instabieler dan ooit.

Ook de Grieken en Romeinen zaten niet om een crisis verlegen. Van de Trojaanse oorlog tot de val van het Romeinse Rijk: de klassieke oudheid was bepaald geen statische periode. Ruzie tussen legerleiders – Homerus heeft het er al over. Trumpiaanse toestanden aan het Romeinse hof – sla de grote geschiedschrijvers Suetonius en Tacitus er maar op na. Een wankelende staat op zoek naar nieuw elan – lees er meer over bij Herodotus. En: crises hebben daarnaast ook mooie literatuur opgeleverd.

Deze bloemlezing is bedoeld voor iedereen die wil weten hoe mensen en samenlevingen 2500 jaar geleden reageerden op een crisis, en voor iedereen die daar iets van wil leren. In het tweede deel van de nieuwe reeks Athenaeum-bloemlezingen kiezen Emilia Menkveld en Maurits Lesmeister de spannendste en mooiste crisis-passages uit de klassieke Griekse en Latijnse literatuur.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789025316761 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Klassieke wijsheid over tijden van crisis

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

224

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

13-11-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Crisis” te beoordelen