Cremer – Storm

De jonge jaren (tot 1945)
Auteur: Jan Cremer | Uitgever: Waanders Uitgevers

24,95

24 April 2020 werd Jan Cremer 80. Een moment voor een terugblik. Over zijn jeugd in Enschede, over zijn kunst, over zijn ouders. Dit boek kijkt terug in beelden: uit kranten en tijdschriften en vooral veel foto’s uit het privé-archief van Jan Cremer.

Jan schreef in een van zijn boeken: ‘Nu weet ik dat ik dat onrustige van hem [zijn vader] heb, hè. Altijd verder willen, over de grenzen. Op zoek naar een nieuwe horizon. Waarom ik nu pas over hem schrijf? Omdat ik altijd met mezelf bezig was. Ik moest zelf de wereld veroveren, snap je? Mezelf vinden.’

Het grote succes van Jan Cremer kwam in 1964 met ‘Ik Jan Cremer’. Centraal daarbij is de bevrijding van de idealen van de jaren 50. Het is een voorbode van de vrije seks en wilde jaren 60. Dit leverde kritiek op. Over het boek werden Kamervragen gesteld, het werd fascistisch genoemd en voetbalvandalen werden beschuldigd van “Jan Cremerisme”. Cremer zelf werkte hier flink aan mee, omdat hij er de commerciële mogelijkheden van zag. Toen een ijverige politieman in Hengelo begin 1964 exemplaren van Ik Jan Cremer in beslag nam, verschenen in enkele dagbladen steunbetuigingen van bezorgde ouders. Ze bleken alle te zijn geschreven door Jan Cremer.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462622913 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De jonge jaren (tot 1945)

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

96

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

17-09-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor Cremer – Storm

  1. 1 van 5

    Carlo

    Het zoveelste ego-document van Neerland’s grootste narcist, Jan Cremer. Ik heb me altijd afgevraagd waarom de poseur Jan Cremer zo wordt opgehemeld in de Nederlandse pers. Storm is het zoveelste boek van Cremer dat maar over één ding gaat en dat is hoe geweldig Jan Cremer is. Wie zijn andere boeken heeft gelezen zal weinig nieuws onder de zon ontdekken.Dit boek gaat ‘tot 1945’. Voor de goede verstaander: Jan Cremer was 5 jaar oud toen de oorlog was afgelopen. Een hoop gezwets van het soort dat we al 50 jaar horen van Jan Cremer over zijn Hongaarse moeder, zijn vader die hij nooit heeft gekend (die tussen neus en lippen wordt afgeschilderd als een of andere verzetsheld die continue overhoop lag met de NSB, in werkelijkheid overleed de man al aan het begin van de oorlog aan kanker) etc etc etc.. Jan Cremer heeft dezelfde ziekte als Donald Trump. Sociopathische narcisten hebben helaas geen enkel gevoel voor zelfspot of zelfrelativering, anders was dit zoveeslte ego-document van deze poseur misschien wel interessanrt geweest. Wie Ik Jan Cremer heeft gelezen kan dit slappe aftreksel verder overslaan.


Een beoordeling toevoegen