Corona in cartoons

Terugblik op een niet normaal jaar
Auteur: Jan de Bas | Uitgever: Uitgeverij Walburg Pers B.V.

27,50

Vanaf het moment dat Nederland werd geconfronteerd met het coronavirus gaven cartoonisten op eigenzinnige wijze commentaar: op het begin van de crisis, de welhaast corona-loze zomer, de tweede golf met lockdowns, de wappies, de avondklok en de komst van het vaccin. 

Historicus Jan de Bas toont de beeldvorming rond de coronacrisis en hij laat ook de cartoonisten zelf aan het woord. De ruim honderdvijftig spotprenten in Corona in cartoons zijn gemaakt door toptekenaars zoals Bas van der Schot, Kamagurka, Tom Janssen, Joep Bertrams, Berend Vonk, Len Munnik, Jos Collignon en Arend van Dam. Ook Fokke & Sukke zijn present. De prenten bieden een unieke terugblik op een jaar waarin het normale leven misschien wel voorgoed veranderde.

 
Jan de Bas is cultuurhistoricus en schrijft over Nederlandse cultuurgeschiedenis. Hij promoveerde in 1999 op De muis die even brulde. Evangelische Volkspartij 1981-1991 en publiceerde verder onder andere Een mijter zonder kruis. Sint- Nicolaas in de protestantse pers 1945-2000 (2003) en Kom maar binnen. Zwarte Piet in spotprenten 1971-2017 (2017).
Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462497962 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Terugblik op een niet normaal jaar

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

240

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

19-11-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Corona in cartoons” te beoordelen