Corona, een loodzware ‘kroon’

Risico's, kansen en uitdagingen. De last die de Europese Unie en haar lidstaten samen moeten dragen.
Auteur: Justus de Visser | Uitgever: Mosae Verbo

20,00

Baanbrekende ontwikkelingen in de geschiedenis van Europese integratie

Niets in de nationale of internationale politiek had onze politici voorbereid op de uitbarsting van de pandemie die begin 2020 Europa bereikte. De verwarring was enorm en iedere regering probeerde zo goed mogelijk te redden wat er te redden viel.

Dit boek schetst de ontwikkelingen van de afgelopen maanden stap voor stap. De lezer krijgt helder inzicht in ‘hoe het groeide’, ofwel hoe een totale implosie werd vermeden. Alle Europese instellingen deden het hunne en de lidstaten volgden hen uiteindelijk ook.

De beslissingen die werden genomen zijn absoluut baanbrekend en openen een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de Europese integratie. Want hoe je het ook bekijkt, ook deze crisis betekent een nieuwe versteviging van het integratieproces. Dit boek legt uit waarom dat zo is.

De balans wordt opgemaakt welke spelers in het spel gewonnen hebben en wie niet. Welke spelers bijtijds begrepen dat ze hun Europeespolitieke bakens moesten verzetten en wie niet. Het is een onthullend relaas van de werkelijkheid die zo anders is dan wat sociale media en tal van andere propagandakanalen ons wilden doen geloven.

Een spannend relaas van het leven dat we dagelijks leven zonder altijd goed te beseffen welke stormen we niet allemaal hebben te doorstaan.

Justus de Visser
Jarenlang diende Justus de Visser als diplomaat Nederland. Steeds stond de Europese integratie hoog op zijn belangstellingslijstje. Hij maakte talloze beslissende episodes in de Europese eenwording vanaf het midden van de jaren 60 van zeer nabij mee. Weinigen overzien het geheel van de Europese integratie zo zeer als deze geboren Amsterdammer en keuze-Antwerpenaar.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789086665143 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Risico's, kansen en uitdagingen. De last die de Europese Unie en haar lidstaten samen moeten dragen.

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

174

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

28-09-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Corona, een loodzware ‘kroon’” te beoordelen