Coolsingel

700 jaar Rotterdammers en hun stad
Auteur: Paul van de Laar | Uitgever: Bas Lubberhuizen

22,99

‘We gaan naar de Coolsingel’ is een gevleugelde uitdrukking voor uitzinnige supporters van Feyenoord. Als er iets te vieren is, of als Rotterdammers boos of aangeslagen zijn, dan komen ze bijeen op de Coolsingel. De straat is vele malen het decor geweest van memorabele bijeenkomsten als de treurmars na de moord op Pim Fortuyn en het feest rond het landskampioenschap.
Zo’n belangrijke straat verdient zijn eigen geschiedenis. 700 jaar Rotterdammers en hun stad verteld aan de hand van de Coolsingel: van middeleeuwse stadsgracht tot boulevard van emoties. Nu de Coolsingel van 2017 tot 2020 op de schop gaat, kijkt Paul van de Laar terug en beschrijft hoe het kon gebeuren dat de straat een, volgens velen, ongezellige en zakelijke verkeersader is geworden. Veranderingen in de stad, beïnvloedden ook steeds het uiterlijk van de straat. Bijzondere gebouwen en gebeurtenissen komen voorbij: molen De Hoop, de Passage, Pschorr, natuurlijk het bombardement, maar ook de Marathon en het Zomercarnaval.
Een indrukwekkende, rijk geïllustreerde stadsgeschiedenis met de Coolsingel als economisch, politiek, bestuurlijk en cultureel hart.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789059375062 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

700 jaar Rotterdammers en hun stad

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

240

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

01-11-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Coolsingel” te beoordelen